Thursday, 23 October 2014

NetworkedBlogs

Assalamualaikum..hari ini ina nak kongsi macam mana nak letak networkedblogs dalam blog kita..networkedblogs ni kita follow blog kawan-kawan lain..kita juga dapat update kalau kawan-kawan yang kita follow tu update blog..

Step 1 - open www.networkedblogs.com..selepas itu klik Add Your Blog..

blogger


Step 2 - Login Facebook..refer gambar ye..

link with facebook


Step 3 - klik OK



Step 4 - Klik OK



Step 5 - Register a New Blog



Step 6 - Grow my blog followers



Step 7 - masukkan link blog dan klik next



Step 8 - klik get widget..pastu pilih option 1 dan copy code yang ina highligt tu..



Step 9 - buka blog dan klik design/rekabentuk



Step 10 - klik Layout..pastu klik add a gadget..



Step 11 - bila dah klik add a gadget..akan kuar page ni..klik HTML/JavaScript..



Step 12 - isi ruang kosong tu yer..

Title - NetworkedBlogs

Content - paste ayat yang kita copy masa step 8 tadi kat ruang content tu..jangan lupa  save yer..



Step 13 - bila dah save akan kuar page macam ni..klik View Blog



Step 14 - dah siap networkedblogs kita..so leh masuk blog kawan-kawan dan klik follow this blog..jemput follow blog ina yer..ni link blog ina..http://iburianaonlineshop.blogspot.com/


selamat bernetworked blogs dan follow menfollow okay..(^-^)

With Love,
Ibu Riana