Wednesday, 1 October 2014

Naik Minyak

Assalamualaikum..semua pakat duk kecoh minyak naik ni..tapi jangan ada yang naik minyak sudahlah..mula-mula ina salah baca..yang faham dikurangkan 20 sen..rupa-rupanya bukan harga yang turun tetapi subsidi yang dikurangkan..adoi geleng kepala kan..alhamdulillah ada hikmah di sebalik kisah 20 sen..

semua pakat duk beratur kat stesyen minyak kan..ramai tak?dapat gambar dari whatsapp suami tadi..Shell Tapah ni dah full..hurm redha je lah..bagi kami yang bisnes online ni senyum je..sekarang bagi surirumah macam ina ni bisnes online bukan lagi satu pilihan tapi dah jadi keperluan dah..

sebab apa keperluan? memang dah tahu nak jana income dari rumah..kalau sebelum ni memang duk cari income lebih..ni minyak naik lagilah nak cari income lebih..yer tak..dah tak hairan dah sekarang surirumah ada gaji..

bagi ina bisnes online yang ina pilih ni memang kena dengan jiwa..cepat faham dan sebati..chewah gitu..sebati tu kiranya kalau orang tanya ina boleh jawab terus..tak perlu refer buku dah..harga pun ada duk dalam kepala..ada sekali tu tengah makan..tiba-tiba dapat call dari customer..nasib baik ada dalam kepala apa yang customer tanya..takdelah gagap je nak menjawab..

suami-suami di luar sana janganlah bermasam muka minyak naik esok..meh laburkan RM75 daftar isteri join bisnes online dengan ina..insyaAllah ina akan bimbing isteri-isteri anda jana pendapatan dari rumah..jangan risau isteri tak perlu keluar dari rumah pun..A to Z online je..dari proses pendaftaran, pesanan barang, pos barang, dapat gaji..semuanya online tau..best..

sambil jaga anak-anak kat rumah bolehlah isteri-isteri buat bisnes online..masa tu nanti mesti muka suami-suami yang masam tu akan tersenyum je..orang lain pakat naik minyak..kita senyum je..senyum kan sedekah..hehe

with love,
ibu riana