Friday, 24 January 2014

Set Bajet Diabetes Shaklee

Alhamdulillah..hari ni dapat whatsapp dari seorang anak bizness Shaklee..masa dia beli set bajet diabetes ni belum jadi ahli lagi..bila dah guna dan dah rasa sendiri perubahan yang positif bila amalkan produk Shaklee..sekarang dah join ahli dan berdaftar di bawah group bimbingan ina..(^-^)

masa tu dia mesej ina bagitahu dia diabetes kira tahap serius juga sebab kena cucuk insulin..lagi satu ada masalah sembelit..susah nak membuang..so ina cadangkan dia beli 3 vitamin ni..

1) B complex
2) Zinc complex
3) Ostematrix

untuk masalah yang dia cerita tadi ina cadangkan set bajet diabetes dan ostematrix..

ada yang tanya eh sikit je nak kena makan..betul ker? tak percaya kan? jom kita tengok macam mana vitamin-vitamin ni berfungsi yer..



B complex
- menukarkan gula kepada tenaga
- memperbaiki intoleransi glukosa dalam badan
- membantu mengurangkan rasa kebas dan kesemutan yang disebabkan oleh kerosakan saraf
- menghilangkan rasa letih dan tidak bermaya



Zinc complex
- menurunkan paras glukos dalam darah
- menggalakkan luka supaya cepat sembuh 
- menghasilkan insulin dalam tisu pankreas 
- membantu badan menggunakan insulin
- dalam zinc ada alfafa yang membantu menyahtoksikkan bahan yang tidak diperlukan dalam badan

last pemeriksaan sebelum ambil set bajet diabetes pada september 2013..bacaan gula dalam darah masa tu adalah 15.1 mmol/L..doktor siap tulis dengan pen merah lagi tau..tengok gambar dari buku hijau pesakit diabetes kat bawah ni..


selepas mengamalkan set bajet diabetes hampir 4 bulan..pemeriksaan terbaru pada 21 Jan 2014..bacaan gula dalam darah turun 4.2 mmol/L..

doktor yang merawat kawan kita ni pun hairan bin ajaib tau..siap tanya lagi kawan kita ni makan ape..bila tunjuk kat doktor..doktor tu tulis jenis dan nama vitamin..doktor ni kata nanti nak suruh pakcik-pakcik dengan makcik-makcik yang teruk-teruk tu ambil set bajet diabetes..haa best kan..

bagi masalah sembelit ina cadangkan ostematrix.alhamdulillah sekarang proses pembuangan lancar..berat badan pun makin turun..penangan ostematrix memang tidak dapat disangkal lagi..


ina harap perkongsian ina malam ni dapat membantu insan-insan yang mempunyai masalah kesihatan yang sama..benda baik apa salahnya kita kongsikan..semoga semua yang baca perkongsian malam ni dapat ilmu daripada apa yang ina sampaikan..

Harga set bajet ni memang mampu milik..nak hadiahkan pada ibu dan ayah pun boleh sangat..penggunaan untuk 4 bulan..berbaloi dengan kebaikan yang kita dapat..

bagi yang nak dapatkan set bajet diabetes Shaklee bolehla hubungi ina melalui facebook ataupun whatsapp..

0175262669