Sunday, 2 November 2014

We Publish You Deliver

Assalamualaikum..hari ini nak kongsi cara nak auto publish link entry blog..yang ni simple je..bila kita dah publish entry kat blog..so entry kita tu akan automatik publish kat facebook personal, facebook page,twitter..jadi tak payahla kita nak copy paste lagi..senang keje..

Step 1 - open dlvr.it pastu masuk email blog dan password..ni email gmail yang kita buat untuk create blog tu..


Step 2 - masukkan url blog..contoh url http://justdoitclass.blogspot.com/ dah masuk url ni kita click dekat Post the next time a new item is published.. maksudnya tiap kali kita publish entry baru..tiap kali la dlvr.it ni akan auto publish utk kita..ikut je step kat bawah..


Step 3 - destination ni kita nak dlvr.it auto publish ke mana..so kita pilih fb personal dengan page..kalau ada 3 page..buh semua 3 page..


Step 4 - akan kuar macam ni bila dah klik continue..sekarang just ada page je kan..so kita klik add untuk add fb personal & page2 yang lain.


Step 5 - klik facebook


Step 6 - connect to facebook


Step 7 - klik account & pilih fb personal atau page yang kita belum add lagi..


Step 8 - bila dah settle add akan kuar macam ni..siap dah..cuba publish entry baru..tengok auto publish tak..selamat mencuba..


With Love,
Ibu Riana
0175262669
zarina.naim@yahoo.com