Thursday, 6 November 2014

Transfer Duit Guna Maybank2u

Assalamualaikum..hari ni nak kongsi dengan semua cara-cara nak transfer duit guna maybank2u..bagi yang dah biasa guna maybank2u tak payah pandang dah entri ina kali ni(^_^)

ni ina buat khusus bagi mereka yang bertanya dan masih belum tahu cara transfer duit guna maybank2u..cara ni untuk yang dah ada akaun maybank2u dan dah aktifkan nombor telefon di kaunter perkhimatan maybank..


Step 1
login laman web maybank2u..pastikan anda login laman web yang betul supaya tidak berlaku penipuan atau pemalsuan maklumat..taip https untuk keselamatan..



Step 2
masukkan username dan password..pastikan gambar yang keluar sama seperti yang kita pilih semasa daftar maybank2u..kalau salah gambar yang dipaparkan jangan login..


Step 3
klik accounts and banking


Step 4
klik transfer


Step 5
klik new third party account tranfer..kalau dah pernah guna dan save sebagai favourite third party..klik fvourite third party account transfer..semua maklumat akaun dah ada dalam tu..


Step 6 
isi jumlah,nombor akaun,email,reference..dah selesai isi semua..klik continue


Step 7
semak semula maklumat akaun penerima..jika semua betul..klik request a TAC number..TAC ni akan dihantar ke nombor telefon yang anda daftar untuk maybank2u..masukkan no TAC kemudian klik confirm..

bila keluar successful tu maknanya dah settle transfer duit guna maybank2u..semoga bermanfaat buat sesiapa sahaja yang masih tercari-cari cara nak guna maybank2u..

apa-apapun jangan beritahu pada orang lain username dan password maybank2u anda..kalau nak beritahu ina pun boleh..hahaha..

with love,
ibu riana
0175262669
zarina.naim@yahoo.com