Wednesday, 24 September 2014

Cara Nak Sign Up Blog

Assalamualaikum..terima kasih sudi kunjungi blog ina ni..ari ni bukan nak buat class..tetapi nak ajar cara nak sign up blog..insyaAllah ina akan share dengan semua apa yang ina tahu..masih ramai yang belum ada blog sendiri kan..maybe tak tahu macam mana nak sign up kan..jom follow step yer..semoga bermanfaat..

so first step..bagi yang masih zero pasal blog ni..mula-mula kita kena sign up gmail account..

Step 1 - open blogspot.com - bagi yang masih belum ada gmail account..klik create an account pastu sign up gmail account..jangan lupa password yer..bila dah settle sign up..masuk email gmail dengan password..klik sign in



Step 2 -bila dah sign in akan kuar page macam kat bawah ni..klik continue to blogger


Step 3 - bila dah masuk blogger..klik new blog..


Step 4 - tajuk blog tu apa-apa je..Assalamualaikum..Welcome..
nama blog tu yang nama orang akan search blog kita..tengok avaibility name..
dah settle tajuk dgn nama blog..klik create blog


Step 5 - settle create blog..klik view blog..dah settle sign up blog..boleh godek-godek yer..faham ke godek-godek ni..haha..silalah selongkar apa yang ada..


ok settle dah..anda dah ada account blogger..selamat berblog yer..

With Love,
Ibu Riana