Saturday, 12 April 2014

Set Penyusuan Shaklee

Assalamualaikum..cerita bab penyusuan ni..Alhamdulillah dapat lengkapkan penyusuan ekslusif selama 2 tahun untuk riana..malah lebih pada itu..lepas 2 tahun sampai sekarang riana separuh minum susu botol..separuh susu ibu..time nak tidur memang cari ibu..ibu tak boleh lari lagi.. 

ina start ambil alfafa bulan april 2013..memang susu sentiasa ada untuk riana..alhamdulillah rezeki riana..selain alfafa ina ada juga ambil vitamin-vitamin lain untuk tulang, kecergasan, kulit..macam-macam lagi..secara tak langsung vitamin-vitamin ni semua ada dalam pakej-pakej set penyusuan Shaklee..jom ina bagitahu pakej-pakej set penyusuan Shaklee mengikut bajet anda.. 

(1) Pakej A 
Alfafa = Milk booster 

yang ni memang tak dinafikan lagi..rata-rata customer yang ambil alfafa untuk menyusu memang bagi markah A+ untuk alfafa..susu badan makin banyak..anak tak meragam malam sebab kenyang..susu banyak macam dalam pantang.. 

(2) Pakej B 
Alfafa + ESP = Milk booster dan tambah tenaga 

susu banyak tapi badan ibu plak kurang tenaga..lemah je..bila dah menyusu ni ibu akan kerap rasa lapar..ambil ESP untuk bekalkan tenaga pada ibu..juga mengenyangkan..minuman lengkap untuk keperluan ibu menyusu.. 

Tahukah anda komposisi utama dalam susuibu adalah protien diikuti oleh kalsium serta vitamin dan zat galian yang lain? semasa menyusu keperluan protien meningkat. Jika anda kurang mengambil makanan daripada jenis protien, ini akan menjejaskan penghasilan susuibu. Protien tambahan boleh didapati dari susu, produk tenusu, telur, daging, ikan, ayam , kacang dan bijiran serta kekacang. 

Bagi yang mahu mengambil supplement, pastikan anda mengambil protien yang ditulis sebagai non GMO soy kerana struktur genetik soya tidak diubah dan ianya selamat untuk jangka panjang. 

(3) Pakej C 
Alfafa + Vitalea + Vita C + B Complex = Milk booster + suppliment lengkap 

selain daripada membanyakkan susu ibu..ibu juga perlukan keperluan lengkap seharian..Vitalea, Vita C dan B complex merupakan set asas untuk kesihatan yang optimum.. 

Apakah kaitan set kesihatan optimum ni dengan set penyusuan: 

Vitalea @ Multivitamin 
doktor menasihatkan agar ibu-ibu yang menyusu memastikan pengambilan zat besi dalam menu harian agar si ibu tidak mudah pitam atau pening selepas pam susu ataupun menyusukan anak secara langsung..zat besi sangat penting dalam pembentukan sel darah merah..vitalea tidak disarankan untuk diambil dengan minuman susu kerana ianya akan menganggu penyerapan zat besi.. 

Vita C 
untuk menjaga salur darah, sebagai antioksidan dan membantu meningkatkan antibodi ibu..pengambilan Vitamin C membantu meningkatkan kandungan antibodi di dalam susuibu untuk anak yang sedang menyusu. sekiranya ibu atau baby demam, ambil vita c 2 biji sehari..Vitamin C membantu pembentukan kolagen dengan lebih baik. 

B Complex 
sesuai untuk mengatasi tekanan bagi ibu-ibu yang menyusu..bila ibu menyusu tenang..penghasilan susu ibu akan lebih baik..saat menyusu adalah saat yang sangat tenang..ikatan kasih sayang yang baik antara ibu dan bayi semasa menyusu.. 

(4) Pakej D
Alfafa + Vitalea + Vita C + B Complex + Ostematrix = Milk booster + suppliment lengkap + kalsium

Ramai yang memendang remeh tentang pengambilan kalsium. Kalsium hakikatnya bukan sahaja penting ketika hamil malah sangat diperlukan ketika menyusukan bayi. Hal ini kerana pada 3 bulan yang pertama, bayi bergantung sepenuhnya pada susuibu. Kalsium diperlukan untuk menghasilkan susu. Oleh yang demikian, tambahan 1000mg kalsium diperlukan.

(5) Pakej E 
Alfafa + Vitalea + Vita C + B Complex + Ostematrix + ESP = Milk booster + suppliment lengkap + kalsium + tambah tenaga 

Jika ibu-ibu memang nak dapatkan set penyusuan ekslusif dan ada extra bajet..ina cadangkan anda ambil pakej E..set lengkap untuk ibu menyusu dan bayi.. 

* dapatkan konsultasi secara percuma daripada pengedar sah anda 

Ibu Riana 
0175262669 
zarina.naim@yahoo.com