Wednesday, 9 April 2014

Jana pendapatan dengan Shaklee

Assalamualaikum..apa khabar semua hari ni..siapa kata kerja dari rumah tak menguntungkan?sila angkat tangan..arini nak share tentang jana pendapatan dari rumah..bagi ina yang bekerja dari rumah ni memang sokong sangat ibu-ibu atau bapa-bapa di luar sana jana pendapatan dari rumah dengan Shaklee..mesti ada yang mencebik kan..boleh hidup ke kalau kerja dari rumah ni..hehe..alhamdulillah setakat duk buat kerja dari rumah ni tak pernah lagi tak cukup makan..rezeki anak..

bagi pemegang ijazah atau diploma memang akan ditanya berulang-ulang kali sampai naik muak nak jawab..antara soalan glamour..

Dah abis belajar kan?

Tak kerja ker?

Tak apply kerja ker?

Haa..naik muak dan nak muntah menjawab..manusia tak pernah abis dengan pertanyaan kan?bila abis belajar Tanya bila nak kerja..bila dah kerja Tanya bila nak kahwin..bila dah kahwin Tanya bila nak ada anak..bila dah ada anak Tanya bila nak dapat adik..pusingan kehidupan..

Ramai yang tak faham kan?siapalah yang taknak kerja..memang mencari tetapi kerja yang tak sudi nak hampiri ina..last keje makan gaji sebagai cashier KFC..best jugak..hari-hari boleh makan ayam KFC masa rehat..sempat 3 bulan kerja KFC pastu berhenti..rupa-rupanya masa berhenti tu dah pregnant 2 minggu..so start dari tu duk mencari kerja sampai riana lahir..last-last dari duk saja bermulalah episod jadi work at home mum (WAHM)..

Start berjual online..macam-macam jual..apa yang orang jual online yang tu la ina jual..baju baby, cloth diapers (QQ Baby,Lunatot,macam-macam jenama),mainan budak,krim kurus,pil gemuk..haha macam-macam..masa duk jual sikit-sikit ni pun dah rasa seronok..dapat untung sikit-sikit pun jadilah..lepas beli baju dan mainan untuk riana..

Sekarang 100% jual Shaklee..kadang-kadang je ada la nyelit jual mainan dan baju budak..tupun sebab nak beli baju untuk riana tapi nak murah so borong..balance jual..hehe..Alhamdulillah dengan Shaklee bukan sahaja untung runcit kita dapat..setiap barang Shaklee ada point/UV..so dari UV ni nanti akan convert jadi cash bonus..memang best..dapat gaji tiap-tiap bulan..contoh bonus yang akan ina dapat 15 April ni..ina yang tentukan berapa RM yang ina nak dapat berdasarkan point barang yang ina jual bulan Mac lepas..seronok kan..kita yang tentukan gaji kita..

Jual Shaklee memang betul-betul jana pendapatan dari RUMAH..sebab semuanya 100% online,kita:

(1) Tak perlu pergi cawangan Shaklee untuk beli produk

(2) Tak perlu hadiri perjumpaan malam-malam

(3) Tak perlu jumpa pun dengan orang yang kita nak daftar Shaklee

(4) Tak perlu tinggal anak hari-hari berjam-jam kat rumah pengasuh

(5) Tak perlu nak harungi kesesakan lalu lintas pagi-pagi buta

Bagi surirumah yang nak jana pendapatan ina memang cadangkan daftar ahli Shaklee..semua tunjuk ajar bagaimana nak mula bisnes Shaklee ina akan ajar selepas dah daftar..yang penting ada minat dan kesungguhan..pelbagai ilmu yang kita boleh pelajari sama-sama..berjaya di dunia dan di akhirat..Amin..

Ibu Riana
0175262669
Zarina.naim@yahoo.com