Wednesday, 16 April 2014

Cara bayar zakat online melalui maybank2u

Assalamualaikum..sekadar perkongsian dengan semua..ina baru selesai tunaikan zakat melalui maybank2u je..sekarang zaman dah moden..macam-macam cara kita boleh guna..ina lebih suka online..bayar bil semuanya online..gunakan kemudahan yang disediakan..mudah,cepat dan selesa..sebab apa selesa sebab tak perlu nak beratur ambil nombor semua..depan laptop atau handphone je..dari rumah semestinya sebab ina kan ibu yang bekerja dari rumah..hehe

jom ina share dengan semua cara nak bayar zakat melalui maybank2u..semoga apa yang ina kongsikan ini memberi manfaat buat semua..



Step 2 - Bill Payment


Step 3 - Make a-one off payment


Step 4 - Zakat & Charity


Step 5 - ina daftar di pusat kutipan zakat pahang..so pilih pusat kutipan zakat masing-masing


Step 6 - masuk amount yang perlu kita bayar..cara nak kira boleh tengok SINI..macam ina pilih zakat perniagaan sebab ina bayar zakat daripada bonus berniaga Shaklee..Alhamdulillah sikit kita bayar sikit..banyak kita bayar banyak..betul tak?


Step 7 - continue..pastu masuk no TAC..siap bayar zakat perniagaan anda..nak bayar zakat lain pun boleh..macam-macam lagi ada..pendapatan,harta,simpanan,emas,saham, perak,pertanian dan lain-lain..

Setiap apa yang kita miliki bukan milik kita sepenuhnya..setiap rezeki yang kita dapat ada hak milik orang lain..

With Love,
Ibu Riana