Wednesday, 12 March 2014

Kenapa Pilih Shaklee?

Assalamualaikum..hari ni ina nak cerita kenapa ina pilih Shaklee..ina start buat biz online ni dari riana lahir lagi..ada modal beli baju baby sikit buat jual..masa tu buka akaun facebook yang baru IBU RIANA dengan facebook page IBU RIANA ONLINESHOP..

tak tahu nak buh nama ape..so sempena sambut orang baru dalam hidup ina..letakla nama ni..hehe..kalau nak dikira barang jualan masa tu macam-macam..beli borong barang ni sikit..borong yang tu sikit..pastu jual..dapatlah untung runcit dalam RM5-RM10 atas 1 barang..tupun bukan untung bersih pun..tolak duit minyak pergi pos..duit nak bungkus..adelah untung sikit..

tapi masa buat biz pelbagai barang ni pun dah rasa seronok..sebab dapat beli barang-barang riana dengan harga borong..baju..cloth diapers..mainan..kasut..masa tu pikir nak beli barang riana je..ada untung sikit buat pusing modal..

Biz ina berterusan macam tu dari 2011 sampailah awal tahun 2013..mula pikir nak buat biz yang terjamin sikit..bukan dapat untung buat belanja abis macam tu je..so masa tu ada 3 pilihan..E-cosway, Agen Prudential dengan Shaklee..sebelum tido malam duk lakar la atas kertas..buat kontra antara 3 biz ni..last-last kemenangan berpihak pada biz Shaklee..

SEBAB:

yuran ahli hanya RM75 sekali bayar sahaja..xde renew tu yang penting

tak perlu keluar modal kita..ada customer nak barang terus order dengan Shaklee..segala urusan bungkus membungkus dan pos semua Shaklee buat..wah menarik kan bagi surirumah macam ina ni..ala-ala dropship gitu..

pastu ina tertarik dengan point barang..point ni akan convert jadi cash money..haa tu yg paling best tu..biasanya point barang ni kita tukar dgn barang kan..macam bonuslink..tukar dgn payung.tuala, botol air or apa-apa barang yang cukup point..hehe

So..kalau nak buat biz apa pun..kita buat perbandingan antara biz-biz yang kita nak buat..bila kita buat apa yang kita suka..so kita takkan ada alasan lagi untuk beralasan..kan?

pengedar sah Shaklee,
Ibu Riana
0175262669