Saturday, 14 December 2013

ipoh mali..

Assalamualaikum semua..penat hari ni ronda-ronda ipoh..hajat di hati nak ke zoo taiping..dah sampai ipoh macam malas plak..rasa tak larat nak ronda zoo..mesti orang ramai kan cuti-cuti sekolah ni..nak gi lost world of tambun pun parking penuh..wah semua ibu bapa ambil peluang bawa anak bercuti yer..xpe riana lum bersekolah lagi..bila-bila pun boleh gi bercuti..hehe..so kita ronda-ronda ipoh je..saje bawa riana jalan-jalan..asyik duk umah je dgn ibu..kena tunggu ayah cuti baru boleh pergi jalan..kesian..kesian..ni ha muka budak yang nama riana..permata hati ayah dan ibu..manja ayah..


hari ni meronda gi tengok umah..tengok kuda..gi gunung lang..adela seekor je burung helang yang duk terbang..apa yang best lagi ek kat gunung lang ni..haaa ada satu gerai kat parking jual burger..macam best jer..macam sedap jer..burger udang untuk riana sebab riana suka udang..burger rusa untuk ayah riana..burger kambing untuk ibu riana..memang sedap..dalam tiga jenis burger ni..burger rusa paling sedap..ibu sempat cilop burger rusa ayah tadi..haha..oh lupa nak ambil gambar sebab terlampau sedap..hihi

tiap kali datang gunung lang ni mesti ada pengantin yang tengah bergambar..cantik juga pemandangan kat sini..ada air terjun buatan..memang dah sinonim kot dengan pengantin..hari ni lagi best pengantin naik bot..huhu..abis cair mekap 3 inci..sampah sarap kat sini bersih pengantin sapu..(^-^)



sekian..abis sudah.yang mana belum sampai gunung lang bolehla pergi bawa keluarga..wah macam menteri pelancongan plak..haha..daaa..ngantuk sudah..zzzz